Ви ги најавуваме следните настани:
Јубилејна Прослава - 65 години ДКЦ Карпош
Синоним на детското творештво и културата за деца
(Универзална сала – Скопје, 07 јуни 2013 година во 19:00 часот)
 
П Р О Г Р А М А
- Ликовна изложба на цртежи нацртани од деца, членови на ликовната секција на ДКЦ ,,Карпош,, поставена во холот на Универзална сала
-          Филмско документарно видување на историјата на ДКЦ ,;Карпош,,
УЧЕСНИЦИ:
- Вјечеслав Поповски, вокал
- Лебедово езеро – настап на деца од балетската група на ДКЦ Карпош
- Снежен град – сценско музички перформанс
- Млади амбасадори – специјални гости: Г-ѓа Лилјана Трпчиќ и Г-дин Јордан Самарџиски
- Ролеријада на сцена
- Априлијада – настап на Викторија Лоба и Влатко Илиевски и маскирани деца од ДКЦ Карпош
- ,,Оро без граници,, - насатап на деца од фолклорната секција на ДКЦ Карпош
- Модерни танци – настап на детњска танцова група од ДКЦ Карпош
- Викторија Ивановска – соло изведба на виолина
- Дарко Багески квартет – настап на класични гитари од фестивалот Тремоло
- Заеднички настап на Ансамблот "Танец" и деца од фолклорната секција при ДКЦ Карпош
- Химната на ДКЦ Карпош во изведба на детскиот хор  
Водители на програмата:  Дејан Лилиќ и Марија Петровска          
Покровител на јубилејната прослава:  Г-ѓа Маја Иванова    Синоним на детското творештво и културата за деца
(Универзална сала – Скопје, 07 јуни 2013 година во 19:00 часот)
 
П Р О Г Р А М А
- Ликовна изложба на цртежи нацртани од деца, членови на ликовната секција на ДКЦ ,,Карпош,, поставена во холот на Универзална сала
- Филмско документарно видување на историјата на ДКЦ ,;Карпош,,
УЧЕСНИЦИ:
- Вјечеслав Поповски, вокал
-  Лебедово езеро – настап на деца од балетската група на ДКЦ Карпош
- Снежен град – сценско музички перформанс
- Млади амбасадори – специјални гости: Г-ѓа Лилјана Трпчиќ и Г-дин Јордан Самарџиски
- Ролеријада на сцена
- Априлијада – настап на Викторија Лоба и Влатко Илиевски и маскирани деца од ДКЦ Карпош
- ,,Оро без граници,, - насатап на деца од фолклорната секција на ДКЦ Карпош
- Модерни танци – настап на детњска танцова група од ДКЦ Карпош
- Викторија Ивановска – соло изведба на виолина
- Дарко Багески квартет – настап на класични гитари од фестивалот Тремоло
- Заеднички настап на Ансамблот ,,Танец,, и деца од фолклорната секција при ДКЦ Карпош
- Химната на ДКЦ Карпош во изведба на детскиот хор  
Водители на програмата:  Дејан Лилиќ и Марија Петровска          
Покровител на јубилејната прослава:  Г-ѓа Маја Иванова