Ви ги најавуваме следните настани:
Цветници - 2014

Фестивалски бренд на МРТ во областа на народната музика , уникатен од аспект на форматот со комплетна изведба во „ живо "на авторски мелодии во духот на македонската мелопоетска традиција.
Годинашното 15 то издание на „Цветници " 2014 ќе има натпреварувачки карактер. Ќе се доделат прва, втора и трета награда, како и награда за Животно дело, којашто годинава му се доделува на Благоја Десковски: композитор, инструменталист и долгогодишен раководител на Народниот Оркестар на Македонската Радио Телевизија.
Редниот број на настап на интерпретаторите , ќе биде инкорпориран во телефонската платформа преку којашто оваа година аудиториумот ќе ги избере најдобрите .
Специјални гости на фестивалот : Елена Ристеска и група „ Ѓезме "
Влезниците по цена од 100 денари, во продажба на билетарата во Универзалната сала во Скопје.
Македонската Радио Телевизија ќе врши директен пренос од фестивалската сцена на Универзалната сала во Скопје, во вторник - 15 .04.2014 година со почеток од 20:30 часот.

НАСТАПУВААТ:

1. Мајката наша Македонија
Музика/текст: Благица Павловска аранжман/Љупчо авлевски
2. Простено ке ти е се - Душко Георгиевски
Музика/текст: В. Димовски-Џими аранжман/Дамир Имери

3. Сестринска - Jасминка Гуњова
Музика/текст /аранжман: Зоран Рудан - Cеки

4. Машко срcе - Jовиcа Миcевски
Музика/аранжман: Милан Завков текст: Борче Нечовски

5. Дуњо медена - Мишко Крстевски
Музика/аранжман: Тодор Завков текст: Елена Георгиева

6. Љубовен жар - Татjана Лазаревска
Музика /аранжман: Драги Станков текст: Огнен Неделковски

7. Скопjе - Зуица Лазова
Музика/аранжман: Николче Миcевски текст: Борче Нечовски

8. Само песната ќе остане - Блага Петреска и Hристиjан Димитриевски - Кико
Музика: Миле Барбаровски текст:Георги Барбаровски
Аранжман:ТодорТраjчевски

9. Оди си, остави ме - Киро Митоски
Музика / аранжман : Дарко Илиевски текст: Орце Зафировски

10. Запеj ми jа песната - гр.Соната
Музика/текст:Григор Копров аранжман: Тодор Траjчевски

11. Не пее веќе срcето - Сузана Jовчева
Музика/аранжман: ЉупчоТраjковски-Фис текст:Томислав Которчеви}

12. Ех да можам - Ристо Краповски
Музика/ аранжман: Ристо Краповски текст: Иван Крапов

13. Љубов голема - гр. Ариjа
Музика/текст : Далибор Гошиќ аранжман: Никола Автовски

14. Лажни соништа - Миле Кузмановски
Музика/аранжман: Никола Автовски текст:Далибор Гошик

15. Рози на џадето - Владимир Поповски
Музика: Cане Петров текст: Огнен Неделковски
Аранжман: Cане Петров/Тодор Траjчевски

16. Сто години самотиjа - Елена Георгиева
Музика /текст: Елена Георгиева аранжман:Тодор Завков

17. Срна што плаче - Анастасиjа Петреска
Музика/аранжман : Милан Завков текст: Борче Нечовски

18. Чекам - Зоран Рудан -Cеки
Музика/текст / аранжман: Зоран Рудан -Cеки

19. Маjко душиcе - ВиолетаТомовска
Музика/текст: Томислав Которчевиќ аранжман: Љупчо Траjковски - Фис

  ГАЛЕРИЈА