Ви ги најавуваме следните настани:
Црногорец во кревет
   Унербесна   комедија ,, Црногорец во кревет ,,


Со почеток во 20:00 часот во Универзална Сала ќе биде изведена урнебесната   црногорска комедија , која  на  духовит и хумористичен начин ги обиколи сите бивши ЈУ простори.
Претставата која жанровски е урнебесна комедија која се занимава со црногорските обичаи,со сите маани и доблести на црногорскиот човек, сработена на многу духовит и хумористочен начин. Нема никакви политички, верски и национални елементи, нема навреди и ги расположува сите возрасти. Зборува за шивотните фази од раѓањето па до доцни години, прикажува разни стереотипи за црногорците. Ако нешто како што е смеењето, недостасува во животите кои ги живееме, тоа во оваа претстава е загарантирано и тоа полни два часа.