Ви ги најавуваме следните настани:
Јавната Установа Центар за организирање приредби Универзална сала -Скопје, согласно одлуката на Управниот одбор на 8ми јануари 2015 година, го промени својот назив во “ Јавна Установа Конгресен Центар Александар Македонски”.

Конгресниот центар Александар Македонски најавува изградбата на новиот објект , кој  според проектната  задача, ќе биде мултимедијален центар и ќе има повеќе составни делови. Еден од нив е голема концертна сала со капацитет од  2500 седишта која е именувана во Универзална сала Тоше Проески и две помали мултинаменски сали со капацитет од 200 и 300 седишта.

Универзалната сала беше резултат на хуманоста на повеќе од 20 држави кои по катастрофалниот земјотрес што ја погоди македонската престолнина Скопје во 1963 година  увидоа потреба од создавање место каде што македонскиот народ ќе ја промовира националната култура и уметност, но и културата и уметноста на другите нации.


Со капацитет од  1700 седишта, Универзалната Сала од први јануари 1966 година стана дом на срцата на вљубениците во културата и уметноста, место каде што се креираше македонскиот културен и уметнички модернизам, задржувајќи го приматот на писател на историјата на македонската култура и уметност во последнит 45 години.

Капацитетот и сценските простор овозможија  услови публиката да ја следи реализацијата на бројни настани од повеќе жанрови. Во овие 45 години од постоењето Универзална Сала беше домаќин на повеќе од 300 театарски претстави проследени од над 250.000 посетитеи, 17 мјузикли и 60 оперски претстави
проследени од околу  75.000 љубители на музиката. Од 1966 година до денес беа  одржани повеќе од  170 џез-концерти, 74 балетски претстави, 35 концерти на етно-музика, над 150 концерти од областа на сериозната музика, околу 100 хуманитарни претстави, повеќе од  по 600 концерти од забавната и од народната музика, како и 970 претстави и концерти за деца. Заедно со останатите 2.500 културни настани, во Универзална Сала за 45 години беа одржани околу 5.000 настани, кои ги проследија нешто помалку од седум милиони посетители.

Токму овие податоци потврдуваат дека Универзална Сала беше важен актер во креирањето на културната свест во Република Македонија, поради што и во иднина Конгресниот центар Александар Македонски ќе продолжи да ја создава и промовира новата историја на македонската култура и уметност.

 

 


Непосредно по катастрофалниот земјотрес во Скопје, во 1963 година, како трајно одбележување на хуманата акција на дарителите од странство, беше започната изградбата на Универзална Сала, сега преименувана во Конгресен Центар ,, Александар Македонски,,.

Катастрофата му донесе на Скопје низа контакти со светот. Човечката солидарност дојде до целосен и безрезервен израз на сите полиња од животот. Во областа на културата, тоа се изрази преку манифестацијата „Средба на солидарноста", која се реализираше во првата година по земјотресот во Скопје. Оваа манифестација имаше за цел еднаш годишно да ги собере во Скопје претставниците на земјите кои му  укажаа помош на разурнатиот град. Манифестацијата за прв пат се одржа во 1964 година, а траеше од 26-ти јули до 2- ри август, а ја организираше Универзална Сала. Манифестацијата ги обедини сите културни ансамбли и спортски екипи од земјите-донатори.

Но, по земјотресот, Скопје се соочи со недостаток од „Универзална сала" каде ќе се организираат сите манифестации од ваков карактер, по што „Дирекцијата за комунална и станбена изградба на Скопје" донесува одлука за изградба на еден ваков објект. Во изградбата, со значајна материјална (финансиска) помош учествуваа повеќе од 35 држави од светот, со чии средства е купен монтажниот објект „Универзална сала" од бугарската компанија „Техноекспортстрој".  Договорот за купопродажба на објектот за сала со капацитет од 1.800 седишта е потпишан на 11 јули 1964 година во Софија.

Официјално Универзална Сала започна со работа на 01 Јануари 1966 година.
 

 


Конгресниот центар „Александар Македонски“ односно Универзалната Сала која веќе 48 години ја негуваше културата и уметноста во Македонија има за цел долгорочно да им овозможи на граѓаните од Македонија и пошироко да уживаат во перформансот на бројни театри, ансамбли, музички домашни, балкански но и светски ѕвезди, спортски ѕвезди итн.


Мисијата и визијата на Конгресен Центар „Александар Македонски“ е:

- Да прерасне во мултимедијален центар со современ изглед
- Да продолжи да ја негува културата и уметноста во Република Македонија
- Да стане „оаза" на мултимедијална опрема која ќе овозможи непречена организација на манифестации од секаков вид
- Да остане сала која има посебен дух, што и е главен адут во привлекувањето на организатори и посетители
- Да стане една од најакустичните сали во светот
- Да продолжи да ја докажува општествената  оправданост
- Да продолжи со соработката со сите  културни институции
- На Скопје да му овозможи забава на дневна основа со привлекување на поголем број странски ѕвезди итн.
Во овие 48 години од постоењето Универзалната Сала беше домаќин на повеќе од 400 театарски претстави проследени од над  300.000 посертители, 17 мјузикли и 60 оперски претстави проследени од околу 75.000 љубители на музиката, повеќе од  175 џез-концерти, 74 балетски претстави, 40 концерти на етно-музика, над 160 концерти од областа на сериозната музика, околу 120 хуманитарни претстави,  над 600 концерти и од забавната и од народната музика, како и 970 претстави и концерти за деца. Заедно со останатите 2.500 културни настани, Универзална Сала за  48 години беше домаќин на околу седум милиони посетители на околу 5.000 настани.
Оттука, мисијата и визијата на новиот Конгресен Центар „Александар Македонски“ се овие бројки да растат, што ќе ја направи институцијата попозната во светски рамки, а со тоа и поатрактивна за домашните и странските уметници.

 

 


Универзална Сала во текот на своето работење низ изминатите 48 години многу пати беше наградувана, одликувана со посебни признанија, и  се доделени неколку стотици благодарници. Во прилог ви прикажуваме само дел од признанијата кои Универзална Сала како културно- уметнички центар ги има добиено:

- ЗАМП Македонија- Благодарност за особен придонес во развојот и заштитата на авторските музички права во Македонија
- Благодарница од Црвен Крст на Град Скопје
- СОС Детско село- Благодарност за поддршка на децата од СОС Детско село
- Здружение за развој на дарбите на лицата со посебни потреби- Таленти- Скопје- Благодарница за несебична поддршка во реализација на целите и заложбите на здружението
- Благодарница од ансамбл на народни игри и песни Орце Николов
- Ансамбл на народни песни и ора Кочо Рацин- Признание за искучителна соработка и долгогодишна поддршка во реализација на целите и заложбите на ансамблот
- Благодарница од културно уметничко друштво Емин Дураку
- Буден Театар- Благодарница за поддршка и професионалност во првото издание на меѓународниот фестивал за куклен театар за деца- ФЕНЕР
- Фестивал на детска песна Златно Славејче- Благодарница за исклучителна соработка и долгогодишна поддршка во реализација на фестивалот
- Здружение на социјални работници на Град Скопје- Благодарница за поддршка на хуманитарен концерт „Од нас за вас“
- Општинска Организација на Црвен Крст Чаир- Скопје- Благодарница за хуманост и покажани резултати во остварувањето на задачите и целиот на Црвениот Крст.
- Геронтолошки завод „13 Ноември“ и Фондација „Сју Рајдер“- Благодарница за несебично залагање, хуман гест и разбирање, како и придонес во успешното остварување на проектот Дом „Сју Рајдер“
- Црвен Крст на Македонија- Повелба за долгогодишна активност и соработка врз хуманите задачи, јакнењето на солидарноста, на братството и единството на народите и народностите и за придонес кон натамошниот развој на Црвениот Крст во месните заедници, организации на здужен труд, општините и Градот
- Прв фестивал за забавни мелодии „Нота Фест 95“- Благодарница во знак за благодарност за посебен придонес во реализација на фестивалот
- Рудници и железарница Скопје- Благодарница за посебно залагање и соработка во успешно извршување на поставените задачи
 - Благодарница од Сојуз на организации на жени на Македонија
- Културно- информативен центар Скопје- Благодарница во знак на благодарност за посебен придонес во афирмирањето на дејностите на центарот
- Културно уметничко друштво на ромите од Скопје „Пралипе“- Пофалница за особена соработка и разбирање
- Совет на училиште за средно образование „Орце Николов“ Скопје- Признание за особен придонес во работата и развојот на училиштето
- Сојуз на фолклорни ансамбли на Република Македонија „СОФАМ“- Благодарница за перманентаната  поддршка на  Фолклорните ансамбли од Скопје и Републиката. 

 

НАСТАНИ
24.06-18
повеќе 

Skopje Street
Music Festival

21-24/06-2018

16.03-17
повеќе 
INFOMLADI@KREATIVNI - РАБОТИЛНИЦИ 2018
13.11-17
повеќе 
Одбележување на 13 Ноември-Денот на ослободување на Скопје
14.11-17
повеќе 

МАРС 2017

14.11-2017

29.09-17
повеќе 

Скопски летен ритам

26.09-29.09-2017

23.09-17
повеќе 

Скопски летен ритам

20.09-23.09-2017

17.09-17
повеќе 

Скопски летен ритам

12.09-17.09-2017

10.09-17
повеќе 

Скопски летен ритам

10.09.2017

04.09-17
повеќе 
Kонцерт во чест на Денот на Св. Мајка Тереза
03.09-17
повеќе 

Скопски летен ритам

31.08 - 03.09 2017

25.08-17
повеќе 

Супер Скопје

22 Август 2017

17.08-17
повеќе 

Скопски летен ритам

17 - 20 Јуни 2017

01.08-17
повеќе 

НОТИ ЗА ИЛИНДЕН

01.08- 2017

27.07-17
повеќе 

Скопски летен ритам

27 - 30 Јуни 2017

23.07-17
повеќе 

Скопски летен ритам

20 - 23 Јуни 2017

12.07-17
повеќе 

Скопски летен ритам

12 Јули 2017

05.07-17
повеќе 

Скопски летен ритам

13 Јуни 2017

13.06-17
повеќе 

Скопски летен ритам

13 Јуни 2017

08.06-17
повеќе 

Скопски летен ритам

08-11 Јуни2017

02.06-17
повеќе 

Скопски летен ритам

02-06 Јуни 2017

26.05-17
повеќе 

Скопски летен ритам

26-28 Maj 2017

19.05-17
повеќе 

Скопски летен ритам

19-20 Maj 2017

12.05-17
повеќе 

Скопски летен ритам

12-14 Maj 2017

04.06-17
повеќе 

Скопје креатива 2017
Do Create! Co-Create!
04-06 мај, 2017,
МКЦ Скопје

10.03-17
повеќе 

Работилници за изработка на 3д анимација

02.03-17
повеќе 
Работилници за Изработка на Лантерни
28.02-17
повеќе 

Работилница за Графички дизајн изразување со помош на плакати

23.02-17
повеќе 

Работилница за Моден дизајн и моделирање

23.02-17
повеќе 

Инфо млади @ креативни - 2017

15.12-16
повеќе 

Улични музичари и артисти

31.12-16
повеќе 

Град Скопје подари насмевки и радост на илјадниците граѓани

30.12-16
повеќе 

Дедо Мраз во 11.15 часот на улица Македонија

25.12-16
повеќе 

450 Дедомразовци ја преплавија улица Македонија во склоп на Дедомразовската трка

25.12-16
повеќе 

Официјално започна новогодишниот базар „Подари среќа“

25.12-16
повеќе 

Ситно до стартот на Новогодишен базар „Подари среќа“

25.12-16
повеќе 

Дедомразовска трка 2016

20.12-16
повеќе 

Божиќен базар
Подари Среќа

10.12-16
повеќе 

ВКЛУЧЕНА ЦЕНТРАЛНАТА ЕЛКА НА ПЛОШТАДОТ МАКЕДОНИЈА

23.11-16
повеќе 

Деветти Македонски Радиски Фестивал 2016

21.11-16
повеќе 
Македонски радиски фестивал МАРС 2016
10.11-16
повеќе 
ЦЕНТРАЛ ПАРК-ЗАПАД
21.11-16
повеќе 

ПОЗНАТИ УЧЕСНИЦИТЕ ЗА МАРС2016

21.11-16
повеќе 

Деветто издание на МАРС 2016

30.09-16
повеќе 

Средношколска забава на Плоштад

30.09-16
повеќе 

Последните летни денови во ритамот на „Скопски летен ритам“

30.09-16
повеќе 

Скопски летен ритам

30.09-16
повеќе 

Училиште за театар
„Од игра до представа“

23.09-16
повеќе 

Eye Cue

24.09-16
повеќе 

Стујардеси

21.09-16
повеќе 

Крајна цел на велосипетското дефиле е Градски парк со „Метаверсус“

03.09-16
повеќе 

Sykehusorkester Tønsberg
во Скопје

30.07-16
повеќе 

Викенд свирка со - Shvaleri -

29.07-16
повеќе 

Викенд свирка со - Shvaleri -

22.07-16
повеќе 

Поп/Рок забава со "Stand by"

23.07-16
повеќе 

Свирка со Bad Influence 

09.07-16
повеќе 

Рок свирка на плоштад „Македонија“

08.07-16
повеќе 

Рок свирка на плоштад „Македонија“

04.07-16
повеќе 


Концерт на ансамбл „Македонија“

 

30.06-16
повеќе 

СКОПСКО ЛЕТО
19.06-16
повеќе 

 ЗЛАТОУСТОВА ЛИТУРГИЈА
Концерт на Атанас Бадев

11.06-16
повеќе 

Фестивалот на креативни индустрии  Скопје креатива 2016

15.06-16
повеќе 

info mladi@kreativni

08.05-16
повеќе 

Виз Ер Скопскиот Маратон 2016

15.04-16
повеќе 

Лица без маски 2016

26.12-15
повеќе 
Оваа сабота (26.12.2015) кон предновогодишната еуфорија се придружија и голем број од уличните музичари...
14.12-15
повеќе 
Пакомак - Изложба на уметнички дела создадени од отпад
24.11-15
повеќе 

МАКЕДОНСКИОТ РАДИСКИ ФЕСТИВАЛ

МАРС 2015

24.11-15
повеќе 

МАКЕДОНСКИОТ РАДИСКИ ФЕСТИВАЛ

МАРС 2015

11.11-15
повеќе 

Улични музичари настапија во автобусите низ Скопје
08.11-15
повеќе 
ЦЕНТРАЛ ПАРК-ЗАПАД
02.11-15
повеќе 

FESTIVE MUSIC N.2
02-11-2015


20.09-15
повеќе 

СКОПЈЕ КРЕАТИВА
16-20.09-2015

ПЛАЈА ВИСТА
skopjekreativa.mk

30.07-15
повеќе 

СКОПСКО ЛЕТО 2015
„Quartiere Villanova“
Каљари, Италија
13.07-15
повеќе 

СКОПСКО ЛЕТО 2015 - ПЕРФОРМАНС НА ТАНЦУВАЧКА ГРУПА 
АГЛАЈА - Белгија
30.09-15
повеќе 

Збогатување на настапот Скопските улични музичари со рок свирки
16.04-15
повеќе 

Осмо издание на Интернационалниот театарски фестивал „ЛИЦА БЕЗ МАСКИ“
од 18 до 21 април, 2015
07.03-15
повеќе 
Иван Босиљчиќ
06.03-15
повеќе 
ЌЕЛАВАТА ПЕЈАЧКА
05.03-15
повеќе 
Тумбао Салса Бенд
21.02-15
повеќе 
ЦЕНТРАЛ ПАРК-ЗАПАД
19.02-15
повеќе 
ЗЛАТНА БУБАМАРА 2015
15.02-15
повеќе 
БОКИ 13 Хуманитарен концерт
13.02-15
повеќе 
ГОЦЕ ФЕСТ 2015
31.12-14
повеќе 
ВОЛШЕБНА НОВА 2015
28.12-14
повеќе 
ДЕДО МРАЗОВСКА ТРКА
17.12-14
повеќе 
Aкустичен концерт на НОКАУТ.
16.12-14
повеќе 

ЦЕНТРАЛ ПАРК-ЗАПАД
РЕПРИЗА
на 14 и 16-12

13.12-14
повеќе 
НИЕ СМЕ НАЈДОБРИ – СИТЕ ВО АКЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНИ УЧИЛИШТА, 2014
10.12-14
повеќе 
ЦЕНТРАЛ ПАРК-ЗАПАД
03.12-14
повеќе 
АПЛАУЗИ
29.11-14
повеќе 
Tyzee и Иноватива Груп
28.11-14
повеќе 
ФОЛК ФЕСТ РОСА 2014
25.11-14
повеќе 
МАРС 2014
22.11-14
повеќе 
JOHN McLAUGHLIN & THE 4th DIMENSION
21.11-14
повеќе 
СКОПЈЕ КРЕАТИВА 2014
19.11-14
повеќе 
ЗЛАТНО СЛАВЕЈЧЕ 2014
12.11-14
повеќе 
Ќелавата пејачка
11.11-14
повеќе 
Црногорец во кревет
09.11-14
повеќе 

,,Скопје Опен 2014 ‘‘ во организација на  Танцовиот клуб  ,,Ритам Плус,,
29.10-14
повеќе 
Ќелавата пејачка
21.10-14
повеќе 
ИГРА од Данил Хармс
19.10-14
повеќе 
SKOPJE JAZZ FESTIVAL 2014
08.10-14
повеќе 
Раде Шербеџија
04.10-14
повеќе 
PANPHYS 2014 ПАНФИЗ 2014
29.09-14
повеќе 
Оро без граници
26.09-14
повеќе 
39. MOT
Универзална Сала
28.09-14
повеќе 
BLUES & SOUL festival
17.09-14
повеќе 
ЛИЦА БЕЗ МАСКИ
05.09-14
повеќе 
Acoustic Square Fest 2014
30.07-14
повеќе 
ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЛ МЕХМЕТЧИК
30.07-14
повеќе 
Фолклорен ансамбл -Казбеги-
28.07-14
повеќе 
Aksak fanfar - Франција
25.07-14
повеќе 
АСТЕРФЕСТ
17.07-14
повеќе 

КОНЦЕРТ НА

ERIC SARDINAS & BIG MOTOR

05.07-14
повеќе 
Нов бран викенд рок свирки
27.06-14
повеќе 
PUZZLE I CHILLPLAY ВО РАМКИТЕ НА СКОПСКИТЕ УЛИЧНИ МУЗИЧАРИ
30.08-14
повеќе 
Скопските улични музичари со рок свирки
21.06-14
повеќе 
СКОПСКО ЛЕТО 2014
1.06-14
повеќе 
MULATU ASTATKE
29.05-14
повеќе 
ЈУДГ БУБА МАРА
општина аеродром
29.05-14
повеќе 
ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ ЗА НАСТРАДАНИТЕ ОД СРБИЈА И БИХ
22.05-14
повеќе 
ЕСМА
20.05-14
повеќе 
ЌЕЛАВАТА ПЕЈАЧКА
18.05-14
повеќе 
КРИК
16.05-14
повеќе 
ПЕСНО МОЈА ДОБРА
ЕФТО ПУПИНОВСКИ
15.05-14
повеќе 
CAMANÉ
11.05-14
повеќе 
ЌЕЛАВАТА ПЕЈАЧКА
09.05-14
повеќе 
Дарко Рундек со Карго Трио во Скопје
07.05-14
повеќе 
PEVAJ BRATE 2
28.04-14
повеќе 
ЌЕЛАВАТА ПЕЈАЧКА
26.04-14
повеќе 
Детски Фестивал Улбери (Виножито)
15.04-14
повеќе 
Цветници -  2014
13.04-14
повеќе 
СИНАТА ПТИЦА
11.04-14
повеќе 
МАРЈАН КОЦЕВ
31.03-14
повеќе 
STEND UP ADRIA AWARDS 2014
30.03-14
повеќе 
СИНАТА ПТИЦА
28.03-14
повеќе 
ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ
22.03-14
повеќе 
Детски фестивал Поточиња
16.03-14
повеќе 
СИНАТА ПТИЦА
09.03-14
повеќе 
СИНАТА ПТИЦА
08.03-14
повеќе 

Иван Босиљчиќ
06.03-14
повеќе 

ИГРАМ И ПЕАМ ЗА МОЈАТА МАЈКА
19.02-14
повеќе 

ЗЛАТНА БУБАМАРА НА ПОПУЛАРНОСТА 17
14.02-14
повеќе 

ВИНО И ЉУБОВ 2014
07.02-14
повеќе 

ГОЦЕ ФЕСТ 2014

02.02-14
повеќе 


УМРИ МУШКИ
02.02.2014
08.01-14
повеќе 
БОЖИЌЕН КОНЦЕРТ 2014
11.12-13
повеќе 
ИГРА
03.12-13
повеќе 
АПЛАУЗИ
06.12-13
повеќе 
НИЕ СМЕ НАЈДОБРИ
30.11-13
повеќе 
ПАТУВАЊЕ НА ПОЛНОЌ
29.11-13
повеќе 
Фолк фест Роса 2013
23.11-13
повеќе 
ЕСЕНСКИ МУЗИЧКИ
СВЕЧЕНОСТИ 2013
15.11-13
повеќе 
ЗЛАТНО СЛАВЕЈЧЕ 2013
26.11-13
повеќе 

 МАРС 2013
17.10-13
повеќе 

SKOPJE JAZZ FESTIVAL 2013
10.10-13
повеќе 

СКОПЈЕ КРЕАТИВА ФЕСТИВАЛ ЗА КРЕАТИВНИ ИНДУСТРИИ

20.09-13
повеќе 

BLUES & SOUL FESTIVAL 2013

26.07-13
повеќе 

СКОПЈЕ СЕ СЕЌАВА
26.07-1963

07.06-13
повеќе 
Јубилејна Прослава
65 години ДКЦ Карпош
04.06-13
повеќе 

Републичката ревија на песни, музика и игри - 2013

01.06-13
повеќе 

OFFEST
Анушка Шанкар

17.05-13
повеќе 

ВРЕМЕ А ДА СЕ РАЗБУДИШ

24.04-13
повеќе 

ДУХОВЕН КОНЦЕРТ СТРАДАЊАТА ГОСПОДОВИ

12.04-13
повеќе 

ЛИЦА БЕЗ МАСКИ - 6ти Интернационален Театарски Фестивал

11.04-13
повеќе 
ЈУБИЛЕЕН КОНЦЕРТ
20 ГОДИНИ
БЛАГОЈА ГРУЕВСКИ

03.04-13
повеќе 
ГОЛЕМ ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ
ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА
БОРО СТАЈИЌ

23.03-13
повеќе 
ПОТОЧИЊА
ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ
23 и 24 март 2013


09.03-13
повеќе 

ЧЕКАЈЌИ ГО МИНИСТЕРОТ
СУПЕР ХИТ КОМЕДИЈА

 

 

21.02-13
повеќе 

ЗЛАТНА БУБАМАРА
НА ПОПУЛАРНОСТА
2013


 

 

16.02-13
повеќе 
ЈОСИПА ЛИСАЦ
DNEVNIK JEDNE LJUBAVI

 

 

08.02-13
повеќе 
Гоце Фест 2013
единствениот фестивал посветен на родољубивата и патриотска песна

 

 

02.02-13
повеќе 

УМРИ МАШКИ
02,02,2013
STAND UP
СПЕКТАКЛ

ГАЛЕРИЈА
PHOTO 


Скопје Креатива 2018 прв ден
Одбележување на 13 Ноември
МАРС 2017
ЕВРОПСКА ПРЕСТОЛНИНА НА КУЛТУРАТА 2017
Сергеј Четковиќ
Бајага и инструктори
 Европските престолнини на културата 2017
Новогодишeн базар - Подари среќа.
Марс 2016
Трет ден галерија
Втор ден галерија
Отварање галерија прва вечер
Работилница за макети 13.05.2016
Pаботилница за современа кулинарика одржана на 13.05.2016 предводена од менторот Марк де Јонг.
Виз Ер Скопскиот Маратон 2016
Работилница за мода и костим готови модели
Работилницата за WEB дизајн одржана на ден 07.05.2016 во Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство „Св. Кирил и Методиј" - ФИНКИ
Pаботилница за современа кулинарика одржана на 27.04.2016 предводена од менторот
Марк де Јонг.
Работилница за макети 27.04.2016 предводена од проф. Мартин Гулевски
Работилница за снимање на кратко сценарио и снимање на краток филм
Добитници на интернационалниот  театарски фестивал ,,Лица без маски’’2016г
Работилница за изработка на макети со учениците од средното училиште „Здравко Цветковски“
Работилница за современа кулинарика со учениците од средното училиште „Лазар Танев“
Работилница за мода и костим одржана на 19 04 2016 во средното училиште Кочо Рацин
Работилницата за мода и костим со учениците од средното училиште - Кочо Рацин
Работилница за современа кулинарика
Работилницата  за WEB дизајн
Работилницата за развој на кратко сценарио и снимање на краток филм се одржа на ден 04.04.2016г водена од професорот Небојша Јовановиќ, Во просториите на ЈУ Конгресен центар Александар Македонски - Скопје
Работилницата за современа кулинарика 30.03.2016г во средното училиште - Лазар Танев
Работилницата за современа кулинарика
Лазар Танев
Работилница за изработка на макети која се одржа на ден 30.03.2016г во просториите на средното училиште „Здравко Цветковски“
Работилница-Мода и костим Кочо Рацин
Работилница во филмско студио со учениците од Орце Николов
Работилницата за развој на кратки сценарија и снимање на кратки филмови
Rаботилница за изработка на макети
Работилница-Мода и костим Кочо Рацин
Rаботилница за изработка на макети
Работилница-Мода и костим
Работилницата за развој на кратки сценарија и снимање на кратки филмови
Оваа сабота (26.12.2015) кон предновогодишната еуфорија се придружија и голем број од уличните музичари
Значењето на титулата „Европска престолнина на културата" и нејзин придонес за културен и општ развој на градот
MARS 2015
Акустик сквер
Акустик сквер
Скопје Креатива 2015
Tumbao Salsa Bend
Златна Бубамара 2015
Боки 13
Гоце фест 2015
ВОЛШЕБНА НОВА 2015
Дедо Мразовска трка
НОКАУТ
НИЕ СМЕ НАЈДОБРИ 2014
Централ парк запад
АПЛАУЗИ
MARS 2014
SKOPJE JAZZ FESTIVAL
Свечена промоција....
Раде Шербеџија
Памфис 2014
Оро без граници
MOT-Bitolski teatar
MOT-Amarilo
Blues&Soul
ЛИЦА БЕЗ МАСКИ
Acoustic Square Fest
PUZZLE и CHILLPLAY
УЛИЧНИ МУЗИЧАРИ 2014
ЈУДГ БУБА МАРА
ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ
ЕСМА
CAMANÉ
Ефто Пупиновски
Ќелавата пејачка
DARKO RUNDEK
Pevaj Brate 2
Цветници 2014
Марјан Коцев
Stend up Adria
Влатко Стефановски
Поточиња 2014
Иван Босиљчиќ
 ИГРАМ И ПЕАМ
Златна буба мара 2014
ВИНО И ЉУБОВ 2014
УМРИ МУШКИ 2014
БОЖИЌЕН КОНЦЕРТ 2014
АПЛАУЗИ
НИЕ СМЕ НАЈДОБРИ


 VIDEO» Посетете го нашиот YouTube КАНАЛ «

 

 


Повеќе на нашиот YоuTube канал...

Јавна Установа Конгресен центар Александар Македонски
Бул. Партизански одреди бб, 1000, Скопје

тел. 02/3245615
Билетара: 02/3245614
e-mail: info@kongresencentaram.mk

qrcode qricone